Kendermagolaj 5300Ft./liter

Fedezze fel, hogyan tudja örökre megváltoztatni életét a Kendermagolaj rendszeres fogyasztásával!

 

Kendermagolaj 5300Ft./liter : 100%-os hidegen sajtolt kendermagolaj.A kendermagolaj már évezredek óta szerepel az emberi táplálkozásban, kiemelkedő táplálkozási értéke miatt. 
Esszenciális aminosav-, esszenciális zsírsav- és étkezési rost tartalma ideális táplálékforrásul szolgált. 
De csak az utóbbi évtizedekben történő kutatások bizonyították be, hogy a kendermag ösztönös fogyasztásának volt racionális alapja. A növény több mint 60 gyógyhatású anyagot tartalmaz. 
A növényvilágban a legnagyobb mennyiségben csak a kender tartalmaz olyan, esszenciális zsírsavakat – linolsavat és linolénsavat – amelyeket a szervezet nem képes önmaga előállítani és jelenlétük elengedhetetlen a szervezet normális működéséhez.

Kendermagolaj: 100%-os hidegen sajtolt kendermagolaj 5300Ft./liter. IGAZI KENDERMAGOLAJ!

A kendermagolaj önmagában ülepített, melyet csodás mélyzöld színe, a friss fű illata és íze jellemzi. THC mentes (nincs bódító hatása). A 100% természetes olaj, az egyik legősibb kultúrnövény magvából készül, gondos tisztítást és válogatást követően  hidegen sajtolva.Hozzáadott adalékanyag nélkül készül, nem tartalmaz aromákat, ízfokozókat, tartósítószert, mesterséges színezéket.kendermagolaj balogholaj

Tárolás

Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 9 hónapig tárolható.

A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.

felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok ne veszítsenek magas minőségükből. A Kendermagolaj csökkentheti a véredényekben a meszesedést, csökkentheti a vér koleszterinszintjét (LDL). A gyomor belső falát védőréteggel vonja be. Antioxidáns hatású.

Mire jó a kendermagolaj?

Az alábbi hatásterületeken jók a tapasztalatok: 
– Különösen az idegalapi (neuropatikus) fájdalommal járó krónikus betegségek tüneteinek csillapítása (pl. sclerosis multiplex) 
– A menstruációs görcsök enyhítése 
– Ízületi gyulladással járó tünetek enyhítése 
– Epilepszia 
– Parkinson-kór 
– Glaukóma (zöldhályog) 
– Depresszó 
– Ízületi gyulladás 
– Psoriasis 
– Bőrgyulladások 
– Köhögéscsillapítás 
– Dystónia (izomtónus rendellenesség) 
– Sportolás utáni izomregenerálásban 
– Hatásos száraz bőr kezelésére 
– Csökkenti a koleszterinszintet. Csökkenti a vérnyomást és javítja a vérkeringést. 
– Javítja a szervek működését, az immunrendszert. 

Ajánlott napi adag: naponta 2 x 1 mokkáskanálnyi étkezés előtt, vagy közben. 6 éves kortól gyermekeknek is adható.
Kendermagolaj leírás: A kender magjából 100%-os kitűnő tápértékű olaj sajtolható ki, amely a növényvilágban egyedülálló mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális zsírsavakat, amelyeket szervezetünk nem képes előállítani, így azokat az élelmiszerekből vesszük fel.kendermagolaj1 balogholaj
A hidegen sajtolt kendermag olajában a következő zsírsav ásványok találhatóak:

  • Omega-3              19%
  • Omega -6             57%
  • Omega -9             12%
  • Palmitin                 6%
  • Stearin                  2%
  • Gamma-Linolin      1,7 %
  • egyéb                   2,3%

Jelenlegi ismereteink alapján nincs még egy olyan növény, amely egyszerre tartalmazná az Omega -3 -6 -9 és Gamma-Linolin zsírsavakat.

Szív és keringési problémák esetén javítja a szív működését, csökkenti a véredények meszesedését, gátolja az érfalak lerakódásait, javítja az agyi vérkeringést. Csökkenti a vér koleszterinszintjét (LDL), csökkenti a vérnyomást, erősíti a kapilláris vérereket.

Javítja a máj működését, növeli az anyagcsereszintet. A gyomor belső falát védőréteggel vonja be, ezáltal a gyomorfekély bizton megelőzhető. Csökkenti az éhségérzetet.

Antioxidáns hatású, így a rák kiegészítő kezelésében is hatékony lehet.

Külsőleg alkalmazva “megolajozza” az ízületeket.

KENDER (étkezési)

A kender az emberiség történetében az élelemtermelés kezdete óta termesztett növény. Számtalan felhasználási módja ismert. Készítettek belőle vitorlát, kötelet, papírt, de élelmiszerként és gyógyszerként is alkalmazták.
Kínában, Ausztráliában és Európában a nagy éhínségek idején életmentő táplálékul szolgált a lakosságnak.
Gyógyító hatása évezredek óta ismert. Különböző részeiből készült kivonatok a világban mindenütt az emberi betegségek legelterjedtebb gyógyszerei voltak. Ma a kender a „tiltott város”. A legtöbb embernek a kábítószer jut eszébe róla. Éppen ezért még a növény termesztését is tiltják a világon. Nem veszik tudomásul, hogy ez őseink mindennapi étke volt.
A kendermagból magas tápértékű olaj sajtolható ki, amely a növényvilágban a legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális zsírsavakat, amelyeket a test nem képes önmaga előállítani, a táplálkozás során kell felvenni. Ezek az esszenciális zsírsavak felelősek immunválaszunkért és megtisztítják érrendszerünket a koleszterintől és a lerakódásoktól.

Az Omega-3, Omega-6 zsírsav javítja a szív egészségét.

A többszörösen telítetlen zsírsavaknak alapvető szerepük van az agy megfelelő működésében, a szaporodásban és az anyagcsere folyamatokban, továbbá segítenek fenntartani a bőr és a haj egészségét. Tanulmányok bizonyítják, hogy az Omega-3 zsírsavban gazdag étkezés elősegíti a megfelelő koleszterinszint fenntartását.
Az Omega-9 zsírsav nem esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy az emberi test képes korlátozott mennyiségben előállítani. Csökkenti az érfalak lerakódását, a vércukor szintet egyensúlyban tartja és segít helyreállítani az immunrendszert.

A GLA (gamma-linolén sav) egyike az esszenciális zsírsavak két fajtájának. Legalább olyan fontos szerepe van a szervezet számára, mint a vitaminoknak. Hatásos ízületi gyulladás, gyulladással járó rendellenességek, fekélyek gyógyítására. A GLA alkalmazásával sikert értek el már agydaganatos betegek kezelése során is. Az Egyesült Államokban és Európában ekcéma, valamint a menstruációs ciklussal együtt járó mellfájdalom kezelésére alkalmazták. A hatékony méregtelenítés és az eredményes fogyás alapfeltétele, hogy csökkentsük a kalória bevitelt, ugyanakkor enyhítsük az éhségérzetet. A kendermagolaj a gyomor falát vékony réteggel vonja be, így az üres gyomorban termelődő gyomorsav nem irritálja a gyomor nyálkahártyáját, ezáltal az éhségérzet csökken.

A kendermagolaj fogyasztásának előnyei:

Kitűnő forrása az esszenciális zsírsavaknak (Omega-3, Omega-6 és GLA). Csökkenti a koleszterin szintet (LDL). Hatásosan csökkenti a vérnyomást és helyreállítja a vérkeringést. Javítja a szervek működését, a test immunrendszerét. Emeli az energia- és az anyagcsere szintet. Enyhíti a menstruációs görcsöket és az ízületi gyulladással járó tüneteket. Sportolás után segít az izmok regenerálásában. Hatásos száraz bőr kezelésére.

Tárolás:
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 9 hónapig tárolható. A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül. A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért előfordulhat ülepedés, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!