Bemutatkozás

Egy csepp egészség

Családunk őstermelőként , Zala megyében 1997 óta foglalkozik olajtök termesztésével.Fő profilunk a tökmagolaj. 2000 óta a piaci igényekhez igazodva tökmagolajat forgalmazunk, amely később dióolajjal, mákolajjal, lenmagolajjal, kendermagolajjal, szőlőmagolajjal, máriatövis magolajjal, sárgabarack magolajjal és csipkebogyó magolajjal egészült ki az egészségmegőrzés jegyében.

Családi gazdaságunk Zala megyében a Hetés, a Göcsej és az Őrség ölelésében, a Kerka-völgyében található, ahol őstermelőként termékeink alapanyagát termeljük meg, ügyelve a magas fokú környezetvédelemre, minimális vegyszert használva a termelésben. E szemléletmód mellett arra is ügyelünk, hogy a termelési és előállítási folyamatokból származó hulladék mennyiségét a nullára redukáljuk,vagy teljes mértékben felhasználjuk, így például a termékek csomagolása is újrahasznosított anyagokkal történik. Emellett a préselés után fennmaradt úgynevezett „pellet” is fontos része a feldolgozási folyamatnak, hiszen finomra őrölt magőrlemények lesznek belőle, vagy a termőföldre visszajuttatjuk tápanyagként, vagy  állatok takarmányozásához használjuk fel..

100%-ban természetes termékeinket a minőségi követelményeknek megfelelően állítjuk elő, a hidegsajtolási folyamat szintén az otthonunkban kialakított présüzemben zajlik, így ügyelve minden részletre. A minőség fenntartásának kulcsa a kiváló alapanyag, modern eszközök, az évtizedes tapasztalat és hagyományos módszerek együttes alkalmazása. Ezeknek köszönhetően egy fenntartható gazdaságot sikerült létrehoznunk.

Még fontos megemlíteni, hogy Lentiben, a termelői piacon egyéb, szezonális termékekkel is várjuk vásárlóinkat: különféle savanyúságok és ízletes lekvárok, gyümölcslevek, házi tojás, zöldség-gyümölcs, olajos magvak. Folyamatosan igyekszünk bővíteni portfóliónkat új, izgalmas és ízletes termékekkel vásárlóink számára. Szeretjük a nagyszerű, tökéletes ízeket így a természettel együttműködve, a legnagyobb gondossággal és átláthatósággal dolgozunk ezért.

És már csak egy dolog maradt: Kóstolja meg, nem fog csalódni! Fedezze fel velünk!

Magolajok

Ezen olajok a régi gyógyászatból közismert jótékony hatásokkal bírnak, egyben a konyhákban is változatos ízvilágot biztosítanak némely ételnek. Az olajok szűz olajok, első préselésből származnak, 100%-os töménységűek.

Az olajok omega 3 többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdagok, amelyek az egészséges és kiegyensúlyozott omegatáplálkozás alappillérei. Immunerősítő hatásuk és egyéb kedvező tulajdonságuk miatt használatuk egyre szélesebb körben elterjedt.A tökmagolaj és a dióolaj stájer technológiával készül , a többi olajunk hideg sajtolással készül növényi csigaprésen keresztül. Hozzáadott adalékanyagot és tartósítószert nem tartalmaznak, valamint semmilyen finomítási eljárást, vegyszeres kezelést nem alkalmazunk.Természetes ülepítés után kerülnek palackozásra , így kerülnek az Önök asztalára.

A növényi olajok tartalmazzák mindazokat a nélkülözhetetlen, többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakat, amelyek jótékonyan csökkentik a koleszterinszintet, illetve számos további egészségvédő hatással rendelkeznek, így fontos szerepet játszanak a kiegyensúlyozott táplálkozásban.

Az ember egészsége nagyban függ életmódjától és táplálkozásától. Sok betegség megelőzhető, visszafordítható szervezetünk erősítésével, karbantartásával, a szükséges és hiányzó elemek bevitelével, folyamatos pótlásával. Egészségünk megőrzésében és a megbetegedések megelőzésében jelentős szerepet játszanak a  növényi olajok, a bennük lévő telítetlen zsírsavak és vitaminoknak (A, D, E, F, B17) köszönhetően.

Az olajok az élelmiszerek lényeges összetevői közé tartoznak, fogyasztásuk ősidők óta ismert. Bizonyos mennyiségű zsiradékra az emberi szervezetnek feltétlen szüksége van, illetve nélkülözhetetlen az egészség megőrzése érdekében.

A kívánatosnál lényegesen több zsiradék fogyasztása azonban elhízáshoz, anyagcsere-, szív- és keringési, valamint daganatos betegségekhez, ízületi panaszokhoz vezethet. Ezért javasoljuk a kevesebb mennyiségű, de minőségi olajak rendszeres fogyasztását, fajtától függően minimum 1-2 mokkáskanálnyi , maximum napi 2-3 evőkanálnyi mennyiségben. A kívánt hatás elérése érdekében több fajtát egymással keverve is használhatunk.

Fogyasztható önmagában, kenyérrel (pl. pirítóshoz, só, paprika, fokhagyma granulátum hozzáadásával), pástétomokhoz, szendvics krémekhez, körözöttekhez, de bármely készételhez keverve, és különösen élvezetes friss salátákra locsolva, salátaöntetekhez keverve.

Magőrlemények

Jótékony hatású, alacsony kalóriaértékű, alacsony zsír- és szénhidráttartalmú magas beltartalmi értékű és sokféleképpen felhasználható termékünk.

Mire jók az őrlemények általában?

Kenyerek és péksütemények sütése közben egyaránt felhasználhatók, de készíthetünk belőle pogácsát, pestot, lepényt is. Joghurtokba, kefirbe, reggelizőpehelybe szórva vagy salátánkat fűszerezhetjük vele. Jótékony hatású, alacsony kalóriaértékű, és alacsony zsír- és szénhidráttartalmú, magas beltartalmi értékű és sokféleképpen felhasználható termékünk.