Az olajokról

Az olajok omega 3 többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdagok, amelyek az egészséges és kiegyensúlyozott omegatáplálkozás alappillérei. Immunerősítő hatásuk és egyéb kedvező tulajdonságuk miatt használatuk egyre szélesebb körben elterjedt.A tökmagolaj és a dióolaj stájer technológiával készül , a többi olajunk hideg sajtolással készül növényi csigaprésen keresztül.   Hozzáadott adalékanyagot és tartósítószert nem tartalmaznak, valamint semmilyen finomítási eljárást, vegyszeres kezelést nem alkalmazunk.Természetes ülepítés után kerülnek palackozásra , így kerülnek az Önök asztalára.

A növényi olajok tartalmazzák mindazokat a nélkülözhetetlen, többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakat, amelyek jótékonyan csökkentik a koleszterinszintet, illetve számos további egészségvédő hatással rendelkeznek, így fontos szerepet játszanak a kiegyensúlyozott táplálkozásban.

Az ember egészsége nagyban függ életmódjától és táplálkozásától. Sok betegség megelőzhető, visszafordítható szervezetünk erősítésével, karbantartásával, a szükséges és hiányzó elemek bevitelével, folyamatos pótlásával. Egészségünk megőrzésében és a megbetegedések megelőzésében jelentős szerepet játszanak a  növényi olajok, a bennük lévő telítetlen zsírsavak és vitaminoknak (A, D, E, F, B17) köszönhetően.magyar

Az olajok az élelmiszerek lényeges összetevői közé tartoznak, fogyasztásuk ősidők óta ismert. Bizonyos mennyiségű zsiradékra az emberi szervezetnek feltétlen szüksége van, illetve nélkülözhetetlen az egészség megőrzése érdekében.

A kívánatosnál lényegesen több zsiradék fogyasztása azonban elhízáshoz, anyagcsere-, szív- és keringési, valamint daganatos betegségekhez, ízületi panaszokhoz vezethet. Ezért javasoljuk a kevesebb mennyiségű, de minőségi olajak rendszeres fogyasztását, fajtától függően minimum 1-2 mokkáskanálnyi , maximum napi 2-3 evőkanálnyi mennyiségben. A kívánt hatás elérése érdekében több fajtát egymással keverve is használhatunk.

Fogyasztható önmagában, kenyérrel (pl. pirítóshoz, só, paprika, fokhagyma granulátum hozzáadásával), pástétomokhoz, szendvics krémekhez, körözöttekhez, de bármely készételhez keverve, és különösen élvezetes friss salátákra locsolva, salátaöntetekhez keverve.